Skoda Kamiq - cel mai accesibil crossover din gama cehilor a fost dezvăluit cu primele date oficiale

Skoda continuă ofensiva în segmentul SUV-urilor cu un model absolut nou, cel mai accesibil din gamă, noul Kamiq. Premiera oficială a noului model va avea loc la Salonul Auto de la Beijing în câteva zile, iar partea tristă este că noul model este destinat doar pieței chineze.
Fiind construit pe varianta simplificată a platformei MQB, noul Kamiq are dimensiuni apropiate crossover-ului compact Karoq, fiind cu 8 mm mai lung (4,390 mm), cu 3 mm mai înalt (1,606 mm), dar în acelaşi timp cu tocmai 60 mm mai îngust – 1,781 mm. Ampatamentul măsoară 2,610 mm, fiind cu 28 mm mai mic decât cel al modelului Karoq, destinat în special pieţei europene.
Pentru a păstra un preţ cât se poate de accesibil, pentru o concurenţă directă cu cele mai compacte SUV-uri chineze, Kamiq nu va dispune de dotări şi echipamente de ultimă generaţie, prezente pe celelalte modele din gamă. Chiar şi în variantele de top Kamiq va fi oferit doar cu faruri halogen. În dotările de top nici opţional nu va fi disponibil un sistem automatizat de climatizare sau planşă de bord digitală, în schimb nu vor lipsi senzorii de lumină şi de ploaie.
Însă designul exterior este cel care te face să uiţi de nivelul de echipare. Raportat la preţ, designul exterior al noului SUV este într-adevăr unul arătos, cu forme complicate şi unghiulare, în conformitate cu limbajul actual al mărcii cehe. Pe lateral Kamiq dispune de inserţii cu suprafeţe cromate cu inscripţia modelului, iar jantele din aliaj oferă SUV-ului o prezenţă mai consistentă.
Sub capota noului Kamiq îşi va face loc un singur propulsor, unul pe benzină, aspirat natural, de 1.5 litri cu 110 CP şi 150 Nm la activ. Motorul se va cupla la o cutie manuală cu 5 trepte, iar opţional va fi oferită un automată cu 6 rapoarte. Cutiile vor transmite cuplul exclusiv pe puntea faţă, tracţiunea integrală fiind indisponibilă nici contra cost.
Skoda Kamiq va fi produs la uzina comună SAIC Volkswagen şi va fi disponibil doar pe piaţa chineză. Preţurile vor fi anunţate mai târziu, însă în presa locală se vehiculează că Kamiq va avea un preţ niţel mai mare decât sedanul Rapid – circa 14 mii dolari, ce-l face unul dintre cele mai accesibile SUV-uri pe piaţa chineză.
0
3,247
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!