Ultimă oră: amenzile usturătoare pentru conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate ar putea fi excluse! Ce propun autorităţile în schimb

27 Aprilie 2018, 11:09
Denis Godorozea via Bizlaw.md
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a Republicii Moldova propune spre dezbateri publice un proiect, ce prevede excluderea amenzilor usturătoare pentru conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate cu grad avansat.

În prezent, persoanele depistate în conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate cu grad avansat riscă să se aleagă cu o amendă în mărime de la 750 la 850 unităţi convenţionale (u.c.), echivalentul a 37,500 lei şi 42,500 lei, cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen anumit.
Noile modificări vizate într-un proiect a MAI propun excluderea amenzilor usturătoare pentru această încălcare, iar în schimb şoferii depistaţi în conducerea vehiculelor în stare de ebrietate să fie sancţionaţi cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe un termen de la 200 la 240 ore şi cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Anularea permisului de conducere prevede că persoana sancţionată ar putea redobândi ulterior dreptul de a conduce mijloace de transport, însă doar cu întrunirea următoarelor condiţii:

Decăderea temeiurilor de anulare a permisului de conducere cu prezentarea dovezilor în acest sens;

Susţinerea examenului de calificare pentru obţinerea permisului de conducere;

Frecventarea programului probaţional antialcoolic şi antidrog;

Expirarea termenului de patru ani din momentul condamnării printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă cu pedeapsă penală care prevede anularea permisului de conducere;
Totodată, ar putea fi exclusă amenda pentru încălcările săvârşite de către o persoană care nu deţine un permis de conducere sau care este privată de dreptul de a conduce mijloace de transport. Precum şi în cazul sancţionărilor persoanelor depistate în conducerea în stare de ebrietate, pentru această încălcare făptaşii ar putea fi supuşi muncii neremunerate în folosul societăţii pe un termen de la 200 la 240 ore.

Menţionăm, că prevederile sunt incluse într-un proiect al Ministerului Afacerilor Interne şi urmează să fie supuse dezbaterilor publice.
0
3,247
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!