Honda, Nissan şi Toyota îşi unesc forţele pentru crearea unor baterii noi pentru electromobile

Honda, Nissan şi Toyota au format o alianţă pentru a dezvolta un nou tip de baterii până în anul 2030, care vor putea asigura electromobilele cu o autonomie identică celei de pe automobilele cu motoare cu ardere internă. Proiectul este finanţat, parţial, de guvernul Japoniei.
Startul proiectului a fost dat luni, 7 mai 2018 de către autorităţile nipone. Proiectul are ca scop crearea unor baterii solid-state pentru automobilele electrice, iar pentru aceasta guvernul Japoniei va aloca circa 12 milioane euro. Afară de producătorii auto, precum Honda, Nissan şi Toyota, la proiect participă şi compania producătoare de baterii şi dispozitive electronice Panasonic. Conform planului propus de operatorii proiectului, către anul 2025 va fi prezentat un nou tip de baterii, care va putea asigura electromobilele cu energie suficientă pentru o autonomie de 550 km, iar pentru anul 2030 baterii care să asigure un parcurs de până la 800 km.
Tehnologia solid-state presupune folosirea elecroliţilor solizi în locul celor lichizi, care sunt utilizaţi în prezent pentru bateriile Li-Ion, folosite pe electromobile. Printre avantajele bateriilor solid-state se enumeră costurile mai mici de producţie, dar şi simplitatea producţiei, totodată acestea sunt capabile să stocheze o cantitate mai mare de energie. Un alt avantaj al acestui tip de baterii îl constituie faptul, că acestea nu au de suferit de pe urma temperaturilor extreme, pe când bateriile Li-Ion pierd o parte din capacitatea fiind exploatate la temperaturi minime.
0
2,035
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!