KIA lansează un sistem de propulsie micro-hibrid de 48 V cu un motor turbodiesel

KIA va lansa pe piață primul său sistem de propulsie micro-hibrid de 48 V în a doua jumătate al acestui an. Primul model, care va beneficia de acest sistem va fi crossover-ul Sportage, iar la baza propulsiei va sta un turbodiesel.
Sistemele micro-hibride capătă o popularitate în rândul producătorilor auto în ultima perioadă, dată fiind cererea în scădere pentru modelele cu propulsoare diesel dar și a celor standard alimentate cu benzină. Totodată costurile de dezvoltare şi prețul final al modelelor hibride încă nu au ajuns la acel nivel, pentru a substitui în totalitate modele standard, iar în acest caz automobilele cu sistem micro-hibrid, ce păstrează un preţ relativ accesibil devin o alternativă atractivă. De cele mai multe ori, însă, producătorii auto recurg la dezvoltarea propriilor sisteme de tip micro-hibrid cu acumulatoare de 48 V împreună cu propulsoare pe benzină, iar KIA vine cu o tehnologie nouă în segment, combinând sistemul electric cu un propulsor pe motorină.
Sistemul dezvoltat de compania sud-coreeană a primit denumirea EcoDynamics+. Acesta reduce emisiile de CO2 oferind un surplus de putere automobilului în timpul accelerației, dar şi permite acestuia să circule cu motorul cu ardere internă oprit pe porţiuni scurte de drum cu ajutorul unui starter-generator. Primul model, ce va beneficia de acest sistem este crossover-ul KIA Sportage – comenzile pentru noua versiune vor fi preluate în cea de-a doua jumătate al acestui an. Din 2019 de sistem va beneficia şi compacta Ceed de a treia generaţie. Sistemul este compatibil cu versiunile cu cutie manuală şi cu cele cu cutie automată, iar mai târziu va fi adaptat şi pentru versiunile cu propulsoare pe benzină.
0
2,226
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!