Audi anunţă startul colaborării cu Hyundai pentru dezvoltarea automobilelor cu celule de hidrogen

Audi şi Hyundai anunţă un nou parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru electromobilele cu celule de hidrogen. Precum şi în cazul parteneriatului, anunţat mai devreme, între Volkswagen şi Ford, companiile Audi AG şi Hyundai Motor Group nu vor realiza schimburi de acţiuni, ci schimb de experienţă şi tehnologii.
Drept rezultat al cooperării, cele două companii intenţionează să dezvolte noi tehnologii pentru electromobilele cu celule de hidrogen, minimizând costurile de producţie şi proiectare a acestora. Ulterior companiile vor putea folosi sisteme de propulsie dezvoltate în comun, însă automobilele care vor rula cu aceste sisteme vor fi complet originale, cu platforme proprii.
Cât Audi, atât şi Hyundai au o experienţă în domeniul respectiv de aproape 20 ani. Germanii încă nu au lansat un model de serie de acest tip, însă un SUV cu celule de hidrogen, dezvoltat pe baza conceptului Audi h-tron quattro urmează să fie lansat pe piaţă după 2020. Hyundai a avansat mai mult în domeniu, primul model de serie cu celule de hidrogen fiind lansat pe piaţă în 2013 – Hyundai ix35 Fuel Cell (precedentul Tucson), iar cu câteva luni mai devreme a fost lansat crossover-ul Hyundai NEXO cu celule de hidrogen, ce a primit un design original şi este poziţionat ca un model aparte.
Principalele avantaje ale electromobilelor cu celule de hidrogen în faţa electromobilelor convenţionale este autonomia extinsă de care dispun modelel Fuel Cell, dar şi timpul redus de încărcare a rezervorului de hidrogen, care necesită doar cu puţin mai mult timp decât alimentarea cu combustibil a automobilelor propulsate de motoare cu ardere internă. Un mare dezavataj, însă, îl constituie costul ridicat de producţie şi dezvoltare, ce aduce cu sine şi un preţ piperat al automobilului pe piaţă, dar şi infrastructura slab dezvoltată pentru alimentarea cu hidrogen.
1
1,727
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!