Directorul executiv Audi a fost arestat în dosarul privind trucarea emisiilor motoarelor diesel

Directorul executiv Audi, Rupert Stadler, a fost arestat în dosarul privind trucarea emisiilor motoarelor diesel în care figurează Audi. Şeful companiei germane este învinut că ar fi ascuns dovezi în legătură cu scandalul denumit Dieselgate.
Informaţia a fost confirmată de către un oficial din cadrul concernului Volkswagen, care a adăugat, că lui Stadler i-a fost acordată prezumţia nevinovăţiei. Procuratura germană a exprimat îngrijorări, că Stadler ar putea încerca să ascundă dovezi în legătură cu dosarul privind trucările emisiilor, iar totodată acesta este acuzat pentru că nu a luat măsuri de a opri livrările automobilelor cu motoare diesel dotate cu dispozitive de trucare a emisiilor în Europa. Totodată, afară Rupert Stadler, un alt angajat de rang înalt al companiei Audi este suspect în dosarul iniţiat de autorităţile germane.
Rupert Stadler şi-a început cariera în concernul Volkswagen în 1994, ir ulterior, din 2007 a ajuns în fruntea companiei Audi, iar asta înseamnă, potrivit autorităţilor germane, că Stadler a devenit tom-manager Audi cu doi ani până aceasta a început să folosească dispozitive de trucare a emisiilor pentru automobilele cu motoare diesel.

Procuratura germană estimează, că din 2009 până în prezent Audi a comercializat în Europa şi SUA circa 210 mii automobile dotate cu dispozitive de trucare a emisiilor. Reamintim că săptămâna trecută Volkswagen a acceptat să achite o amendă usturătoare de un miliard euro în Germania pe marginea cazului dat, astfel suma totală a amenzilor, achitate de Volkswagen la nivel global fiind de zeci de miliarde de euro.
1
1,660
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!