Hyundai Tucson a preluat sistemul de propulsie hibridă cu motor diesel de la KIA Sportage

La scurt timp după debutul noului sistem hibrid cu propulsor diesel dezvoltat de KIA, Hyundai anunță că acesta își va face loc ți în lista motorizărilor versiunii actualizate a crossover-ului Tucson.
Hyundai Tucson facelift a marcat premiera la Salonul Auto de la New-York în luna martie din acest an. Modelul a primit un facelift echilibrat, fără a experimenta în design. Au parvenit modificări și la substratul tehnic – Tucson a beneficiat de câteva motorizări noi, inclusiv unitatea turbodiesel de 2.0 litri cu 186 CP la activ, care stă și la baza versiunii micro-hibride, debutate pe KIA Sportage. Ca și în cazul primului crossover, versiunea hibridă combină cu propulsorul pe motorină un acumulator de 48 V. Sistemul a primit denumirea EcoDynamics+ și este acționat în timpul accelerației datorită energiei stocate în baterie, minimizând, astfel, emisiile de CO2 și consumul de combustibil. Grație aceluiași sistem, Tucson va putea rula pentru perioade scurte de timp cu motorul cu ardere internă oprit. Totodată, sistemul micro-hibrid permite cuplarea turbodieselului fie la o cutie manuală cu 6 trepte, fie la una automată cu 8 rapoarte, una absolut nouă pentru Tucson.
Versiunea hibridă Hyundai Tucson va fi disponibilă în viitorul apropiat, iar pentru primăvara anului viitor sud-coreenii anunță lansarea unui sistem hibrid similar, ce va avea la bază turbodieselul de 1.6 litri, care promite a fi și mai eficient.
1
1,742
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!