Premieră: noua generație Volvo S60! Tot, ce trebuie să știți despre noul sedan suedez

Cea de-a treia generație Volvo S60 se prezintă în premieră mondială în SUA! Noul sedan va fi produs la uzina suedezilor din Charleston, Carolina de Sud, inaugurată astăzi cu câteva ore mai devreme, fiind, astfel, primul model Volvo produs în SUA. Volvo S60 devine primul model din gama suedezilor, care nu va avea motorizări diesel în gama sa. Sedanul este construit pe platforma modulară SPA, care stă la baza modelelor din seria 90, dar și crossover-ul XC60 și break-ul V60, prezentate mai devreme.
Volvo S60 a primit un design familiar noii game de modele suedeze. Partea frontală a sedanului este identică celei de pe break-ul dezvăluit mai devreme, pe când posteriorul este inspirat de la nava amiral Volvo S90, cu blocuri optice de o formă similară. Totodată, grație dimensiunilor mai compacte, designul părții posterioare pare a fi mai echilibrat. Precum și celelate modele din gamă, Volvo S60 va fi disponibil în mai multe variante de dotări, care vor putea fi distinse, inclusiv, și prin designul exterior.
Inițial Volvo S60, precum și predecesorii săi, este poziționat de către producător drept un sedan sport, iar dotarea R-Design vine doar să confirme caracterul sportiv al acestuia, cu elemente exterioare agresive, precum bara de protecție față cu elemente de design unghiulare și incizii de aer mari. La posterior terminațiile sistemului de evacuare vor fi integrate în bara de protecție spate, pe când o parte din elementele exterioare, precum capacele oglinzilor retrovizoare, vor fi realizate din fibră de carbon.
În același timp, pentru cei ce-și doresc un sedan cu design mai elegant, va fi oferită versiunea Inscription, cu multitudini de inserții cromate pe caroserie și bare de protecție cu design mai rezervat. În vârful gamei se va situa versiunea dezvoltată în comun cu Polestar, care afară de un design retușat și mai agresiv, decât cel al versiunilor R-Design, va oferi și îmbunătățiri tehnice originale, precum modificări a suspensiei și propulsiei.
Dimensiunile sedanului puțin diferă de cele ale break-ului. Volvo S60, are un ampatament similar de 2,872 mm, pe când în lungime acesta a pierdut câțiva milimetri. Interiorul noului S60 este identic celui de pe V60. Aici își face prezența panoul de bord cu ecranul imens al sistemului multimedia Volvo Sensus cu conectivități Apple CarPlay și Android Auto, prin intermediul căruia are loc controlul majorității sistemelor automobilului.
Cadranele de bord digitale preluate de la celelalte modele din gamă vor fi oferite standard pentru toate nivelele de echipare, cel puțin inițial. În dependență de versiune interiorul va avea tapițerie textilă sau din piele, iar afară de aceasta clienții vor avea de alege din câteva inserții la interior, precum inserțiile din lemn, fibră de carbon sau plastic.
Cele mai noi sisteme din dotarea producătorului suedez, bineînțeles, își vor face apariția și la bordul noului Volvo S60. Printre acestea se enumeră sistemul City Safety, inclus standard în dotările incipiente, care este capabil să frâneze automat în fața unui obstacol și să detecteze pietonii, bicicliștii și animalele din cale. În premieră pentru un sedan din segmentul D+, sistemul City Safety activează și frânarea auto pentru a atenua coliziunile inevitabile. Astfel, producătorul declară că noul S60 este unul dintre cele mai sigure modele în clasă.
Opțional va fi disponibil sistemul de pilot semi-automat Pilot Assist, care paote rula în condiții de vizibilitate și marcaj rutier ireproșabil la viteze de până la 130 km/h, fiind capabil să oprească, să accelereze și să mențină banda de deplasare de sine stătător.
La momentul lansării pe piață Volvo S60 va fi oferit cu două versiuni cu motoare pe benzină, T5 de 2.0 litri și 254 CP la activ și T6, cu același benzinar sub capotă capabil să livreze 320 CP (opțional disponibile cu tracțiune integrală). Pe lângă acestea, vor fi disponibile două versiuni plug-in hybrid T6 Twin Engine AWD și T8 Twin Engine AWD. Versiunea incipientă cu propulsie hibridă are la bază benzinarul de 2.0 litri, ce dezvoltă în tandem cu motorul electric, amplasat pe puntea spate a mașinii, o putere de 340 CP, pe când cea de top cu același benzinar și un motor electric mai potent livrează 400 CP și 630 Nm. Versiunea Polestar Engineered va fi disponibilă exclusiv cu motorizarea de top T8 Twin Engine AWD, iar modificările aduse de diviziunea suedezilor includ o nouă unitate de control pentru motorul pe benzină, iar drept rezultat puterea totală constituie 415 CP și 670 Nm.
Lansarea pe piață a noului Volvo S60 va avea loc în următoarele luni. Din start sedanul va putea fi accesat prin abonament Care by Volvo, disponibil în Germania, Italia, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia, Marea Britanie și SUA.
0
2,857
GALERIE FOTO (159 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (9 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!