(VIDEO) Volvo prezintă un exemplar special XC60 cu materiale din plastic reciclat

Compania Volvo va contribui la reducerea poluării mediului şi se alătură campaniei #cleanseas. Pentru a prezenta cum pot fi utilizate deşeruile în industria auto, suedezii au prezentat un exemplar special al crossover-ului Volvo XC60 T8 cu elemente din plastic reciclat.
Crossover-ul special are un tunel central realizat din fibre reciclate din plase şi frânghii de pescuit, pe când covoraşele sunt compuse din plastic reciclat din sticlele de unică folosinţă, pe când la izolarea fonică a compartimentului motorului au fost folosite materiale reciclate din scaunele automobilelor vechi Volvo.
Premiera crossover-ului special a avut loc la un summit mondial dedicat problemelor oceanului planetar, care a avut loc la una din staţiile cursei Volvo Ocean Race în oraşul suedez Goteborg. Totodată Volvo au anunţat planuri ambiţioase pentru viitor pentru combaterea poluării mediului cu deşeuri din plastic: către anul 2025 nu mai puţin de 25% din plasticul folosit de compania suedeză în producţia automobilelor să fie plastic reciclat. În prezent, circa 5% din materialele din plastic de la bordul noilor automobile Volvo sunt realizate din materiale reciclate.
0
2,036
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!