Volvo inaugurează astăzi prima sa uzină din SUA! Aici va fi produs noul sedan S60

Volvo inaugurează astăzi prima sa uzină din SUA, amplasată în oraşul Charleston din Carolina de Sud. Astfel, suedezii dispun de linii de producţie pe toate continentele unde sunt concentrate principalele pieţe de desfacere pentru modelele din gamă.
Parte a strategiei "Build where you sell", noua uzină va produce din start viitoarea generaţie Volvo S60, destinată, în primul rând, pieţei americane, care ulterior va fi exportată şi pe celelalte pieţe, iar după 2021 sedanul va fi acompaniat de cea de-a treia generaţie a SUV-ului XC90. În prezent Volvo deţine uzine în Europa, China, India şi Malaiezia.
Construcţia uzinei din SUA a început în 2015, iar timp de 3 ani investiţiile au însumat un total de circa 1.1 miliarde dolari americani. În total aici vor fi create până la 4,000 locuri de muncă noi, iar primii 1,500 angajaţi îşi vor începe activitatea la noua uzină din acest an. Capacitatea maximă de producţie a uzinei constituie 150 mii automobile anual, un tiraj, pe care suedezii îl vor atinge odată cu startul producţiei noului Volvo XC90 din 2021.
Premiera noii generaţii Volvo S60 va avea loc la inaugurarea uzinei, iar în câteva ore vor fi publicate pozele şi informaţiile oficiale despre noul sedan suedez. Rămâneţi aproape pentru a afla totul despre noul Volvo S60.
0
1,505
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!