Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Goodwood 2018: Compania Lotus marchează 70 ani cu două ediții speciale pentru coupe-ul Exige

Cu ocazia aniversării a 70 ani de existență, Lotus lansează două ediții speciale a coupe-ului Exige: Type 49 și Type 79. Ambele modele au debutat la Festivalul de Viteză de la Goodwood din acest an.
Pe lângă aniversarea de 70 ani a companiei, modelele omagiază bolizii Lotus care au adus victorie mărcii în Formula 1. Versiunea Type 49 omagiază bolidul cu aceeași denumire, la volanul căruia pilotul Norman Graham Hill a obținut victoria în Cupa Constructorilor acum cu 50 ani mai devreme, pe când versiunea Type 79 omagiază victoria pilotului Mario Andretti de acum 40 ani. Ambele modele speciale au la bază versiunea de top Exige Cup 430, cel mai dinamic coupe din istoria mărcii, însă fiecare versiune beneficiază de o nuanță proprie a caroseriei în culoarea bolizilor Formula 1.
Substratul tehnic, însă, a rămas nemodificat. Precum și versiunea Cup 430, Exige Type 49 și Type 79 sunt propulsate de benzinarul de 3.5 litri cu compresor, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte. Motorul este capabil de 430 CP și permite coupe-ului să accelereze până la 100 km/h în 3.3 secunde, viteza maximă fiind limitată la 289 km/h.
Standard coupe-urile sunt echipate cu amortizoare ajustabile Nitron, stabilizatoare reglabile, frâne cu 4 pistoane AP Racing.

Lotus Exige Cup 430 are un preț de start în Marea Britanie de 99.8 mii lire sterline. Prețurile pentru edițiile speciale nu au fost dezvăluite.
0
393
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!