Sinteză de week-end: 102 șoferi prinși în stare de ebrietate la volan

În acest week-end, 27-29 iulie 2018, angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) au desfășurat activități de depistare și documentare a conducătorilor auto în stare de ebrietate. În urma operațiunilor desfășurate de oamenii legii, au fost depistați 102 conducători auto în stare de ebrietate, dintre care 95 în stare de ebrietate alcoolică, iar alți 7 în stare de ebrietate alcoolică.

Totodată, în noaptea dintre zilele de 27 și 28 iulie au avut loc 8 accidente rutiere grave, soldate cu 2 persoane decedate, pe când alte 19 persoane s-au ales cu diverse traumatisme. Principalele cauze care au stat la baza producerii accidentelor au fost somnolența și neglijarea RCR.
Un alt accident rutier, soldat cu o persoană decedată a avut loc în seara zilei de ieri, 29 iulie. Accidentul a avut loc în satul Halahora de Jos, Briceni. Un șofer în vârstă de 24 ani, aflat la volan în stare de ebrietate, a lovit mortal un biciclist de 61 ani. Făptașul a părăsit locul accidentului, iar ulterior a fost depistat de oamenii legii ascuns în pădure la o distanță de circa 2 km de la locul accidentului. În urma cercetărilor, angajații INP au depistat în aerul expirat de șofer un nivel de 1.05 mg/l alcool etilic pur. Anterior făptașul a mai fost depistat deplasându-se în stare de ebrietate la volan, însă atunci acesta a fost sancționat doar prin muncă neremunerată în folosul societății.
0
1,998
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!