Șoferii de TIR-uri riscă să rămână fără lucru? Einride prezintă un camion electric cu pilot automat

Compania suedeză Einride prezintă primul camion electric cu sistem de pilot automat de nivelul IV. Camionul T-Log este destinat transportării buștenilor și promite să reducă din cheltuielile companiilor de transportare prin eliminarea salariilor pentru șoferii de camioane. T-Log este lipsit în totalitate de un habitaclu, iar aceasta duce și la costuri mai mici în timpul producției, ce va asigura un preț mai competitiv pentru camionul electric pe piață, în raport cu camioanele propulsate de motoare cu ardere internă.
Suedezii nu dezvăluie prea multe informații despre substratul tehnic al noului camion. Construcția acestuia și lipsa cabinei permite acestuia să transporte bușteni fără a fi nevoie de o remorcă atașată, ce, la rândul său, din nou reduce din costurile de exploatare. Deși nu au dezvăluit capacitatea bateriilor, care vor alimenta motoarele electrice, suedezii asigură, că camionul va putea parcurge până la 200 km cu "un singur plin".
Locul șoferului este preluat de sistemul de pilot automat Nvidia de nivelul IV. Acesta este capabil să ruleze camionul de sine stătător fără a fi nevoie de un operator la bord. Totodată, camionul rămâne a fi conectat permanent cu un centru de operare de unde, în cazul unor situații excepționale, controlul asupra camionului va fi preluat de către un operator la distanță, care va putea soluționa problema apărută, sau să conducă camionul pentru o perioadă scurtă de timp.
Suedezii nu au dezvăluit informații despre motoarele electrice, ce vor pune în mișcare camionul. Totodată nu a fost dezvăluit nici locul sau uzina unde se vor produce variantele de serie T-Log și nici prețurile orientative pentru acestea. Einride declară, însă, că producția va începe în 2020, iar tot atunci primele exemplare T-Log își vor începe activitatea pe teritoriul Suediei.
De menționat, că șoferii de camioane transportatoare de bușteni în Suedia se bucură de un salariu mai mare în raport cu șoferii de TIR-uri, iar asta pentru că în țara respectivă acest serviciu este considerat drept unul periculos.
0
9,723
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!