Volkswagen anunță lansarea propriului serviciu de car-sharing

Volkswagen anunță modificări pentru platforma WE/We, în baza căreia din 2019 își va începe activitatea un nou serviciu de car-sharing. Opțiunea oferită de germani se va distinge de alte servicii de car-sharing prin faptul, că compania va oferi clienților doar automobile cu propulsie 100% electrică. Afară de electromobile, compania va oferi și transport electric alternativ, precum I.D. Streetmate și I.D. Cityskater.
Platforma We va fi gestionată de compania UMI Urban Mobility International, aflată în componența concernului german. Serviciul de car-sharing își va începe activitatea din 2019 în Germania, iar cu un an mai târziu își va face apariția în alte țări europene, Asia și America de Nord.

În comunicatul de presă germanii au publicat o imagine cu electromobilul Volkswagen I.D. care, însă va ajunge pe linia de producție abia în 2020. Astfel, primul an parcul de electromobile We va fi compus, cel mai probabil, doar din modelele e-Golf.
Afară de electromobile, platforma va oferi clienților transport compact alternativ, precum I.D. Streetmate și I.D. Cityskater, care la fel dispun de propulsie electrică. Ulterior compania va oferi clienților electromobile de dimensiuni mai mari, monovolumuri electrice, pentru grupuri de persoane, care vor alege să călătorească în aceleași direcții chiar și cu persoane necunoscute. Clienții vor comanda un automobil prin intermediul aplicației mobile, iar în cazul în care vor opta pentru o călătorie în grup, va primi direct pe gadgetul său coordonatele îmbarcării.
0
1,668
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!