FIAT 500X primește un facelift minor și două benzinare noi preluate de la Jeep

FIAT 500X se alege cu un facelift discret, din punct de vedere estetic, dar și actualizări ample la nivel de substrat tehnic. Lista motorizărilor oferite pentru SUV-ul italian a fost suplinită cu două propulsoare noi, preluate de la Jeep Renegade, iar versiunile incipiente vor avea incluse standard sistemele de siguranță activă Traffic Sign Recognition și Speed Advisor.
FIAT 500X este cel mai solicitat SUV, dar și unul dintre cele mai solicitate modele din întreaga gamă a producătorului italian. Astfel, conducerea a luat decizia de a nu aduce prea multe modificări la nivel de design exterior, dar au împrospătat aspectul general al acestuia.
Blocurile optice față au incluse lumini de zi LED, ochite de la roadster-ul FIAT 124 Spider, iar odată cu modernizarea, clienții vor putea bifa în lista opționalelor faruri full-LED, în locul celor Xenon. 500X este disponibil în versiunile Urban, Cross și City Cross, toate dintre care au beneficiat de bare de protecție ușor retușate.
La interior cea mai semnificativă actualizare ține de instrumentarul de bord modificat, cu computer de bord mai informativ cu afișaje colore mari. Volanul și-a modificat structura pentru un conform mai mare în timpul rulării. Sistemul multimedia Uconnect și-a păstrat ecranul tactil de 7 inch, însă acesta a devenit compatibil cu gadgeturile, prin intermediul conexiunilor Apple CarPlay și Android Auto.
În dotările incipiente au fost incluse sistemele de siguranță activă Traffic Sign Recognition și Speed Advisor. După cum devine clar și din denumire, primul este capabil să monitorizeze indicatoarele rutiere, pe când cel de-al doilea reprezintă un limitator de viteză, ce odată acționat, nu permite automobilului să depășească limita de viteză stabilită manual de șofer. Totodată, FIAT 500X pășește în era automobilelor cu pilot semi-automat cu sistemul Lane Assist, iar opțional sunt disponibile sistemul de monitorizare a unghiurilor oarbe, cruise-control adaptiv, capabil să mențină distanța până la automobilul din față, dar și sistemul automatizat de frânare.
Lista motorizărilor a fost suplinită cu două benzinare turboaspirate, preluate de la Jeep Renegade: de 1.0 litri, cu 120 CP și 190 Nm la activ, cuplat doar la cutia manuală cu 6 trepte, și de 1.3 litri, cu 150 CP și 270 Nm la activ, cuplat la cutia robotizată DCT cu ambreiaj dublu. Unitatea MultiAir de 1.4 litri a fost, astfel, exclusă din lista motorizărilor. Benzinarul aspirat natural de 1.6 litri cu 110 CP rămâne a fi disponibil, împreună cu unitățile turbodiesel, de 1.3 litri (95 CP), 1.6 litri (120 CP) și 2.0 litri (150 CP), cel din urmă fiind oferit doar cu sistemul de tracțiune integrală.
1
2,199
GALERIE FOTO (57 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!