Ferrari dezvăluie versiunea decapotabilă a bolidului 488 Pista Spider

Ferrari a prezentat în premieră versiunea decapotabilă 488 Pista Spider în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. Modelul este și unul jubiliar pentru compania italiană, fiind cea de-a 50-a la număr decapotabilă lansată în istoria Ferrari. Din punct de vedere tehnic, însă, noua decapotabilă este aproape identică bolidului 488 Pista, prezentat mai devreme.
Din cauza creșterii greutății proprii a versiunii Spider, inginerii italieni au avut să introducă modificări la nivel electronic, pentru a oferi decapotabilei caracteristici asemănătoare versiunii coupe. Parțial, le-a reușit! Deși în urma fortificării părții inferioare și prezenței mecanismului de acționare a acoperișului pliabil Spider-ul este cu 100 kg mai greu decât coupe-ul (1,380 și, respectiv, 1,280 kg), inginerii s-au încumetat să-i asigure o viteză de accelerare identică până la 100 km/h de doar 2.85 secunde. Totuși, viteza de 200 km/h decapotabila o va atinge în 8.0 secunde, atunci când pentru executarea aceluiași exercițiu coupe-ul 488 Pista are nevoie de 7.6 secunde. Viteza maximă este identică în cazul ambelor modele – 340 km/h.
La interior coupe-ul și decapotabila sunt identice, cu excepția apriției comenzilor de acționare a acoperișului pliabil în cazul celei din urmă. Noua Ferrari 488 Pista Spider este propulsată de benzinarul biturbo V8 de 3.9 litri, capabil de 720 CP și cuplat la cutia robotizată cu 7 trepte.
Ferrari nu a numit prețurile pentru 488 Pista Spider, însă decapotabila cu siguranță va avea un preț mai mare decât coupe-ul, oferit în prezent pentru suma de cel puțin 285 mii euro. Compania nu va limita tirajul decapotabilei, însă aceasta va fi produsă cel mult timp de doi ani, după care seria 488 va fi înlocuită cu un supercar nou.
0
2,233
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!