Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Noul BMW Seria 3 va primi cel mai puternic benzinar cu 4 cilindri dezvoltat vreodată de bavarezi

BMW a publicat o serie de imagini cu noul sedan Seria 3, angajat în testele de performanță pe Nurburgring și a dezvăluit primele informații oficiale despre substratul tehnic a noii generații. Noul model va avea o greutate proprie mai mică, suspensii noi și cel mai puternic benzinar cu 4 cilindri produs vreodată de compania bavareză.
Noul Seria 3 va avea o greutate proprie mai mică cu 55 kg, iar împreună cu aceasta, și un centru de greutate coborât cu 10 mm, în timp distribuția maselor între axe va fi de 50:50. Grație folosirii noilor aliaje în construcția caroseriei, ce a dus la scăderea masei, rigiditatea caroseriei s-a mărit.
Sub capota noului sedan se va situa un nou propulsor cu 4 cilindri, caracterizat de bavarezi ca fiind cel mai puternic astfel de motor produs de companie vreodată. Motorul se va cupla la cutia autmată deja existentă cu 8 rapoarte, însă pentru noul model aceasta a fost supusă modificărilor. Modificările în ansamblu vor duce la un consum mai mic cu până la 5%, iar pentru a corespunde standardelor de emisii WLTP, toate motoarele vor fi dotate cu filtre de particule.
Suspensia noului Seria 3 va dispune de amortizoare noi, care vor asigura echilibrul perfect între confort și sportivitate. Acestea vor fi capabile să "înghită" micile denivelări fără ca cei de la bord să simtă acest lucru, dar vor oferi și stabilitate maximă în parcurgerea virajelor la viteze mari. Suspensia opțională M va reduce garda la sol cu 10 mm, atunci când amortizoarele vor fi mai rigide cu 20%, oferind, deci, și mai multă stabilitate în timpul condusului dinamic.
Cu publicarea informațiilor și pozelor cu ultimile teste a noii Seria 3, bavarezii sunt, astfel, pe ultima sută de metri până la prezentarea oficială a noului sedan. Potrivit unor informații neconfirmate la moment, premiera publică a noului BMW Seria 3 va avea loc în luna octombrie a acestui an la Salonul Auto de la Paris. Totodată, premiera în spațiul web ar putea avea loc cu cel puțin o lună mai devreme.
Redacția noastră a reușit să facă cunoștință cu noua generație BMW Seria 3 la începutul lunii iunie a acestui an pe Nurburgring, am surprins atunci sedanul camuflat antrenat în teste pe Iadul Verde, unde am apreciat schimbările de dimensiuni a noii generații.
0
504
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!