Volkswagen lansează o nouă versiune special dedicată aventurilor în offroad pentru Tiguan

Volkswagen prezintă o nouă versiune specială pentru SUV-ul Tiguan, ce a primit denumirea "Offroad". Destinația de bază a versiunii se subînțelege din denumire, iar nouă ne rămâne să descoperim ce modificări aduce aceasta pentru bestseller-ul german.
Premiera publică a noii versiuni va avea loc la Salonul Auto de la Moscova ce-și deschide ușile astăzi. Tradițional pentru versiunile speciale oferite pentru SUV-urile compacte, principalele modificări de care a beneficiat noul Tiguan Offroad țin de aspectul exterior și nivelele de echipare. La exterior noua versiune beneficiază de bare de protecție restilizate și praguri laterale acoperite cu panouri de protecție din plastic. Pe hayon și-a făcut apariția un eleron, aparent preluat de la versiunea R-Line, iar blocurile optice spate de tip LED și-au modificat ornamentul. Pentru Tiguan Offroad vor fi disponibile nuanțele de caroserie White Silver (metalizată), Pure White, Deep Black și Tungsten Silver (metalizată). În toate cazurile capacele oglinzilor retrovizoare exterioare vor fi de culoare neagră, iar opțional clienții vor putea solicita SUV-ul cu caroserie bicoloră, unde acoperișul și montanții vor fi de culoare neagră contrastantă. Standard Volkswagen Tiguan Offroad este echipat cu jantele Tulsa de 17 țoli.
La interior noua versiune va dispune de tapiserie bicoloră mai rezistentă, plăci pe praguri și covorașe de cauciuc cu inscripția denumirii versiunii speciale. Standard Volkswagen Tiguan Offroad are inclus instrumentarul de bord digital, sistemul multimedia Composition Media cu ecran tactil de 8 inch și conectivități Apple CarPlay, Android Auto și Mirrorlink, senzori de parcare față/spate, cameră de marșarier, hayon și oglinzi retrovizoare exterioare acționate electric.
Sub capota Volkswagen Tiguan, cel puțin pe teritoriul Federației Ruse, se vor instala propulsoarele pe benzină de 1.4 (150 CP) și 2.0 litri (180 CP), precum și turbodieselul 2.0 TDI cu 150 CP la activ. Toate versiunile, bineînțeles, vor dispune de tracțiune integrală. Printre modificările practice, de care a beneficiat Tiguan în noua versiune, este unghiul de atac mărit până la 26 grade.
Startul vânzărilor va fi dat la 1 octombrie curent, iar mai aproape de lansare vor fi numite prețurile pentru noua versiune. Volkswagen nu anunță despre posibila apariție a unei asemenea versiuni peste hotarele Rusiei, deși în Moldova aceasta ar putea fi disponibilă, astfel încât în țara noastră SUV-ul respectiv este importat din Rusia.
0
2,387
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!