Audi a dat startul producției SUV-ului electric e-tron! Premiera va avea loc în câteva zile

Audi a dat startul producției de serie a primului său SUV electric – e-tron. Modelul electrificat a fost lansat pe banda de producție a producătorului german la uzina din comuna Forest (sau Vorst), din Regiunea Capitalei Bruxelles, Belgia. Primul SUV de serie produs la uzină a fost un electromobil în culoarea roșie Misano Red.

Primul SUV de serie a producătorului din Ingolstadt este propulsat de două motoare electrice, situate pe cele două axe, ce livrează în tandem 360 CP, pe când în regim sport puterea poate fi mărită pentru o perioadă scurtă de timp până la 408 CP. Bateriile de la bordul e-tron pot asigura SUV-ului electric o autonomie de până la 400 km, iar suplinirea rezervelor de energie electrică de la un dispozitiv de încărcare rapidă are loc în circa 30 minute.
Pe lângă faptul că este primul SUV electric de serie din gama Audi, noul e-tron este și primul model care va dispune în lista opționalelor de camere de luat vederi cu afișaje digitale pe panourile interioare a portierelor, în schimbul oglinzilor retrovizoare laterale "tradiționale".

Premiera publică a noului Audi e-tron va avea loc la un eveniment special în orașul american San-Francisco la 17 septembrie curent. Odată lansat pe piață, SUV-ul german va concura cu primul SUV electric al celor de la Mercedes-Benz – noul EQC, premiera căruia va avea loc mâine, și cu Tesla Model X.
1
1,724
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!