Ford Transit facelift debutează cu sistem de propulsie hibrid cu o unitate turbodiesel sub capotă

La Salonul de Vehicule Utilitare IAA din Hanovra americanii au prezentat versiunea actualizată Ford Transit. Utilitara s-a ales cu o nouă unitate turbodiesel și un sistem de propulsie de tip mild-hybrid. Modificările exterioare sunt minore, însă cele mai importante și captivante se ascund în substratul tehnic al utilitarei.
Vehiculul comercial, capabil să tracteze sarcini utile de 2 tone va fi lansat pe piața europeană în vara anului viitor. La exterior versiunea facelift a primit o bară de protecție față restilizată și lumini decorative de zi de tip LED, integrate în blocurile optice față. Blocurile optice spate au o formă ușor modificată. La interior se regăsește un volan nou, un panou de bord revizuit cu suporturi noi pentru lichide și sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch.
Lista motorizărilor are incuse unitățile anterioare de 105, 130 și 170 CP, însă după actualizare aceasta a fost completată cu unitatea turbodiesel de 2.0 litri EcoBlue modificată, cu 185 CP și 415 Nm la activ. Turbodiesel-ul poate fi acompaniat, opțional, de o baterie adițională, în care va fi stocată energia electrică recuperată în timpul frânării, care va alimenta, ulterior, motorul electric. Grație sistemului de propulsie mild-hybrid, Transit a devenit mai eficient cu circa 7%.
Pe lângă cutia manuală cu 6 trepte, utilitarele vor putea fi echipate cu cutia automată cu 10 trepte de producție Ford, cu sistem de programare adaptiv a schimbării treptelor. Noua cutie va fi disponibilă doar în tandem cu tracțiune pe puntea spate și doar din anul 2020. Pentru prima dată Ford Transit va putea fi echipat cu cruise-control adaptiv, iar lista opționalelor are inclus asistentul de parcare, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe, sistem automatizat de frânare cu detectarea pietonilor, capabil să activeze inclusiv și noaptea.
0
1,911
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!