Germanii lansează pe piață încă un SUV derivat din Tiguan - noul Volkswagen Tayron

Volkswagen continuă ofensiva în segmentul SUV-urilor cu un nou model de serie, derivat, din nou, din noua generație Tiguan. Noul model a evoluat în versiunea de serie de la conceptul Advanced Mid-Size SUV, prezentat în primăvara acestui an în China. De altfel, prima piață (posibil și unica), pe care va fi lansat noul Volkswagen Tayron, este cea chineză.
Piața chinzeă înregistrează creștere constantă în segmentul automobilistic, în special cel al SUV-urilor, iar Volkswagen se bucură în China de vânzări enorme – în primele 8 luni ale acestui an germanii au comercializat aici circa 2.03 milioane automobile! Și vorbim acum nu de întreg concernul, ci de brandul Volkswagen! Tiguan este unul dintre cele mai solicitate modele pe piață, fiind comercializat într-un număr de 196 mii automobile în primele luni ale acestui an, iar astfel, pentru a satisface cererea și doleanțele celro mai pretențioși clienți, germanii lansează noul Tayron, dezvoltat pe baza Tiguan.
Noul Tayron dispune de un design original, inspirat de la crossover-ul compact T-Roc. Printre elementele distinctive se enumeră calandrul, formele laterale a caroseriei și luminile de zi integrate cu indicatoarele de viraj de tip LED pe bara de protecție față. Jantele din aliaj pot avea dimensiuni de 19 țoli.
Tehnic, însă, Tayron este identic cu Tiguan, cel puțin, în versiunea sa chineză. La bord se vor putea adăposti până la 5 persoane, iar sub capotă se va situa doar unitatea turboaspirată pe benzină 2.0 TSI cuplată la cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte, prevăzută cu două variante de putere – de 186 sau 220 CP. Sistemul de tracțiune integrală 4Motion este oferit opțional.
Concurența internă cu Tiguan pe piața chineză este exclusă aproape din start – în China Tiguan este comercializat doar în versiunea L, cu ampatament mărit și 7 locuri la bord, iar noul Tayron are dimensiuni și un ampatament mai mic, oferind la bord doar 5 locuri. Producția Volkswagen Tayron a început la uzina chineză a germanilor încă în luna iulie a acestui an, iar primele poze oficiale cu versiunea de serie au fost publicate abia acum. Lansarea pe piață va avea loc în luna octombrie a acestui an, tot atunci urmând să fie numite și prețurile.
0
3,106
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!