Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Volvo Trucks prezintă viitorul transportului de mărfuri cu noul camion electric complet autonom

Volvo Trucks a prezentat viitorul transportului de mărfuri cu noul concept cu propulsie electrică și pilot automat. În viitor conceptul ar putea evolua într-un camion de serie, special destinat companiilor, specializate în transportarea mărfurilor în cantități mari pe trasee fixe cu o distanță relativ scurtă. Potrivit celor de la Volvo, camionul ar fluidiza traficul și ar eficientiza transportul de mărfuri între destinații logistice.
Suedezii nu oferă date despre substratul tehnic și autonomia, de care este capabil noul concept. Cel mai probabil este vorba despre distanțe de până la 500 km. Sistemul de pilot automat este mereu contactat cu sistemul central, care ajustează viteza de rulare a fiecărui camion angajat în transportare în parte. Astfel, este posibilă fluidizarea și eficientizarea traficului la distanță. Afară de aceasta, setul complex de radare, lidare și senzori de la bord vor exclude probabilitatea producerii unui accident rutier aproape în totalitate.
Potrivit celor de la Volvo, evoluat în camion de serie, noul concept nu va elimina din joc șoferii de TIR-uri, iar asta pentru că cererea pentru serviciile de transportare mărfuri este în continuă creștere și nu a atins încă apogeul. În schimb, camionul autonom va putea sistematiza transportarea mărfurilor la destinații fixe la distanțe relativ mici, astfel încât să fluidizeze traficul.
0
1,165
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!