(VIDEO, FOTO) Premieră: noua generaţie Peugeot 208 debutează şi cu o versiune electrică

Da, automobilele electrice devin o normalitate absolută. Noua generaţie Peugeot 208, spre exemplu, debutează din start cu motorizări pe benzină, diesel şi chiar una 100% electrică, numită e-208.
Aceasta e echipată cu un electromotor de 136 CP şi o baterie imensă, de 50 kWh, capabilă să-i asigure o autonomie de 340 km în ciclu WLTP. La o priză electrică de mare capacitate (100 kWh), bateria poate fi încărcată la 80% în numai 30 minute, însă asemenea prize sunt deocamdată foarte rare chiar şi în ţările cu infrastructură mai avansată. O staţie specializată domestică, trifazică, îl poate încărca pe e-208 în 8 ore. Însă, dacă veţi ajunge să-l încărcaţi la o priză obişnuită de 230V, o înarmaţi-vă cu răbdare, întrucât o încărcare completă ar putea dura mai mult de 20 de ore!
Pe lângă versiunea electrică, noua generaţie va mai avea şi o paletă de motoare convenţionale. La capitolul benzinarelor, e disponibil propulsorul cu 3 cilindri în 3 versiuni de putere – 75 CP, 100 CP şi 135 CP, ultimele două putând fi cuplate şi la o cutie automată cu 8 trepte. Amatorii de motoare diesel vor avea la alegere un singur propulsor, de 1.5 litri, cu 4 cilindri în linie, care dezvoltă 100 CP.
Designul modelului e inspirat puternic de fratele mai mare, 508, dar şi de ultimele concepte îndrăzneţe ale mărcii franceze. Noua generaţie Peugeot 208 îşi va face debutul public la apropiatul salon auto de la Geneva.
0
1,024
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!