Mitsubishi elimină din gamă SUV-ul Pajero cu versiunea de rămas bun Final Edition

Mitsubishi Pajero se pregătește să părăsească piața niponă, iar cu această ocazie constructorul prezintă ediția specială de adio Final Edition. Ultimile unități vor fi livrate clienților până în luna august a acestui an.
Se pare că niponii intenționează să elimine din gamă modelul Pajero definitiv – părăsirea benzii de producție a fost anunțată cu multe luni mai devreme, iar de atunci niponii nu au oferit detalii despre un eventual succesor. SUV-ul și-a început istoria în 1982, cu lansarea primei generații, iar în prezent se află la cea de-a patra generație, debutată în premieră în 2006, care, însă, a fost dezvoltată pe baza celei de-a treia generație, datată cu anul 1999.
Anterior Pajero a fost eliminat din gama Mitsubishi pe mai multe piețe – pentru Germania niponii au pregătit o ediție similară, limitată la 1,000 unități Pajero Final Edition, disponibile în ambele variante de caroserie, cu 3 sau 5 uși. Pentru piața niponă versiunea de adio va enumera 700 exemplare, bazate pe versiunea de mijloc Exceed. SUV-ul respectiv are sub capotă unitatea turbodiesel de 3.2 litri, cuplată la cutia automată ce transmite cuplul pe ambele punți. La exterior ediția finală se va distinge prin nuanța specială de alb pentru caroserie și elementele decorative, sigle cu inscripția "Final Edition" și habitaclu tapisat cu piele de o calitate mai înaltă. Toți cei 700 clienți vor primi împreună cu SUV-ul și câte un ceas de mână de model Citizen cu sigla Mitsubishi.
Standard Pajero Final Edition are incluse opționale, precum airbag-urile laterale și cortină, scaune față ajustate electric, trapă electrică, fixatoare pentru bagaje adiționale pe plafon și diferențial blocabil pentru puntea spate. Prețul pentru Pajero Final Edition în Japonia va porni de la 40,500 dolari, deci va fi mai accesibil decât versiunea de top oferită standard, ce are un preț de 44,300 dolari.
0
809
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!