Skoda Citigo în versiunea 100% electrică va fi lansată până la sfârșitul acestui an

Skoda a anunțat planurile de a lansa o versiune 100% electrică a compactei Citigo la începutul acestui an, iar acum cehii vin cu o porție de detalii despre viitorul electromobil urban. Până la lansarea pe piață au rămas doar câteva luni, iar producătorul din Mlada Boleslav a inițiat o serie de teste finale pe drumurile publice.

În cadrul proiectului eMobility, cehii lansează pe drumurile publice 10 unități Citigo E-Pilot care, însă, vor fi testate nu de specialiștii mărcii, ci de companii private și publice – Skoda vrea să colecteze păreri și sugestii din partea clienților săi, pentru a introduce ajustările finale necesare înainte de lansare.
Compacta urbană cu propulsie electrică Skoda Citigo va dispune de o autonomie de 270 km cu un singur plin, conform ciclului WLTP. Cehii nu oferă detalii despre unitate de propulsie, însă electrocarul similar Volkswagen e-up! este propulsat de un motor electric cu 82 CP și 210 Nm la activ. Motorul electric este capabil să-i asigure compactei o accelerație până la 100 km/h în 12.4 secunde, viteza maximă fiind limitată la 130 km/h.
Odată cu electromobilul Citigo, cehii intenționează să lanseze un serviciu de încărcare mobilă – în cazul în care proprietarul unui electromobil din Mlada Boleslav nu va reuși să ajungă la o stație de alimentare cu energie electrică, acesta va putea solicita serviciul de livrare a unei stații mobile, care să suplinească rezervele bateriilor.

Versiunea electrică Citigo va fi lansată în producția de serie până la finalul acestui an. Amintim că cehii planifică să lanseze până la 10 modele electrificate noi în următorii 3 ani, iar până la finalul anului curent va fi prezentată versiunea plug-in hybrid Skoda Superb.
0
2,383
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!