Volvo dezvăluie informații despre noua motorizare hibridă cu benzinar de 1.5 litri sub capotă

Volvo a dezvăluit detaliile despre noul sistem hibrid, ce-și va face loc în lista motorizărilor Volvo XC40. Noua versiune urmează să fie lansată în următoarele luni, și pentru prima dată pentru automobilele suedeze, combină un benzinar de 1.5 litri cu un motor electric.
Noua versiune va purta denumirea T5 Twin-Engine. Sistemul plug-in hybrid va debuta pentru prima dată pe crossover-ul XC40, iar ulterior își va face apariția și în listele motorizărilor altor modele compacte. Sistemul hibrid combină un benzinar turboaspirat cu 3 cilindri de 1.5 litri cu 180 CP la activ și un motor electric, cu o puterede 82 CP. Per total sistemul este capabil să genereze 262 CP. Tandemul va permite crossover-ului să accelereze până la 100 km/h în 7.3 secunde, iar viteza maximă se va limita la 205 km/h.
Energia menită să alimenteze motorul electric va fi stocată într-un set de baterii de 9.7 kWh. Suedezii nu au dezvăluit informații despre autonomia în regim 100% electric, deși cel mai probabil Volvo XC40 T5 Twin-Engine va putea parcurge nu mai puțin de 50 km cu motorul termic oprit.

La scurt timp după lansarea versiunii T5 Twin-Engine, suedezii pregătesc pentru lansare și o altă motorizare hibridă – T4 Twin-Engine. Informațiile despre această versiune vor fi făcute publice mai târziu.
0
1,470
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!