Volkswagen ar putea renunța la brandul Bentley și alți producători de automobile de performanță

Concernul Volkswagen pregătește un plan amplu de restructurizare Vision 2030 pentru următorii 10 ani. Potrivit informațiilor distribuite în presa occidentală, noua strategie prevede nu doar electrificarea gamei de modele ale brandurilor din cadrul concernului, dar și renunțarea la unii constructori pentru reducerea cheltuielilor. Astfel, mai mulți producători cu renume riscă să fie eliminați din componența concernului german.
Potrivit informațiilor distribuite de publicația Automobile, brandurile Audi, Porsche, SEAT și Skoda ar putea primi mai multă independență în cadrul concernului german, căpătând un limbaj stilistic original și bine definit, dar cu o revizuire a actualei game de modele. Altfel stau lucrurile cu brandurile ce produc automobile de performanță și de lux suprem, precum Bentley și Bugatti.
Conducerea concernului analizează posibilitatea de a renunța la brandurile Bentley, Bugatti, Ducati, Italdesign și Lamborghini, iar primul în listă ar putea fi chiar Bentley, constructorul britanic de automobile de lux. Anterior în presă s-au strecurat informații, precum că conducerea concernului a solicitat celor de la Bentley revenirea la profit pe parcursul următorilor doi ani, sarcină care, aparent, nu prea poate fi îndeplinită de brandul britanic – doar pe parcursul a 9 luni ale anului 2019 Bentley a adus pierderi de circa 137 milioane euro.
Pentru a reduce cheltuielile, brandul Bentley ar putea fi vândut constructorilor auto din China, care cu siguranță ar fi cointeresați ăn achiziția unui brand cu asemenea renume și istorie.
0
541
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!