Audi Q2 L e-tron este cel de-al doilea SUV 100% electric din gama constructorului din Ingolstadt

Audi este gata să lanseze producția de serie a celui de-al doilea SUV 100% electric din gamă – noul Audi Q2 L e-tron. Crossover-ul electric compact promite un preț accesibil pentru clienții din țările în curs de dezvoltare, însă nu va putea fi achiziționat în Europa sau SUA.
Audi Q2 L e-tron va fi lansat inițial pe piața din China, fiind bazat pe varianta cu ampatament mărit a crossover-ului compact Audi Q2, disponibilă în exclusivitate în China. Ulterior, însă, nu este exclusă apariția unei versiuni electrice și pentru crossover-ele cu ampatament standard, comercializate la nivel mondial.
Având la bază platforma modulară MQB, comună cu Volkswagen Golf dar și alte modele din cadrul Concernului german, Audi Q2 L e-tron a preluat în întregime și sistemul de propulsie electrică de la hatchback-ul e-Golf. Identic este motorul electric, ce livrează 136 CP și 290 Nm, ce asigură și o viteză maximă similară de 150 km/h. În schimb, crossover-ul a primit o baterie mai mare, cu o capacitate de 38 kWh, în timp ce e-Golf are o baterie de 36 kWh. Germanii declară că aceasta este capabilă să-i asigure electromobilului o autonomie de până la 265 km, conform calculelor executate după standardul NEDC.
La exterior crossover-ul electric nu se distinge prea mult de variantele dotate cu propulsoare convenționale cu combustie internă, diferența fiind făcută de calandrul cu o formă originală, în cadrul căruia grilele au un caracter decorativ, inciziile de aer fiind excluse. Sistemul de propulsie este situat sub capotă și pune în mișcare roțile punții față, însă chiar și așa, Q2 L e-tron are o suspensie spate multi-link, pe când variantele standard cu motor cu ardere internă și tracțiune pe puntea față au în spate o bară de torsiune. La interior diferențele sunt minime.
Producția Audi Q2 L e-tron a început la uzina FAW-Volkswagen, iar primele unități au și fost livrate în show-room-urile din China. Prețurile urmează să fie anunțate mai aproape de startul oficial al vânzărilor, însă Q2 L e-tron promite din start un preț atractiv, comparativ cu modelul mai mare din gamă, Audi e-tron.
0
2,321
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!