Sărbătoare la Nissan: uzina niponilor din Sunderland a produs 10 milioane automobile

Niponii înregistrează un nou succes în Europa – uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie, a atins borna de 10 milioane automobile produse în cei 33 ani de la startul activității. Modelul aniversar este un Nissan Qashqai, liderul în segmentul SUV-urilor în Europa.
Uzina Nissan din Sunderland și-a început activitatea în 1986. Timp de 33 ani în Marea Britanie au fost produse 10 milioane automobile ale brandului nipon și, potrivit estimărilor Nissan, în acest timp banda rulantă lansează câte un automobil în medie fiecare 2 minute. Totodată, dacă toate mașinile produse în Sunderland ar fi plasate într-un lanț, acesta ar măsura 42 mii kilometri.
Nissan produce la uzina din Sunderland modelele Juke, Leaf și Qashqai, iar anterior tot aici a fost produs hatchback-ul compact Micra. Până acum crossover-ul Qashqai a fost produs în Marea Britanie într-un număr de peste 3.4 milioane unități, deci a treia parte din totalul modelelor produse aici. La atingerea bornei de 10 milioane unități produse a contribuit și compacta Micra, care a fost produsă în Sunderland într-un număr total de 2.4 milioane unități.
0
1,540
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!