Jaguar XE SV Project 8 a revenit pe Nurburgring pentru a doborî propriul record

După ce s-a impus acum 2 ani cu un record mondial în clasa sedanurilor de serie pe Nurburgring, Jaguar XE SV Project 8 a revenit pe Iadul Verde pentru a reconfirma statutul de lider în clasă și a indicat un timp de referință mai bun decât anterior.
Jaguar XE SV Project 8 a fost lansat într-o serie limitată de doar 300 unități dedicată fanilor mărcii și sporturilor cu motor, iar pentru a spori interesul pentru propriul model, britanicii au decis să cucerească recordul mondial de timp pe renumitul traseu Nurburgring. Astfel, la finalul anului 2017 britanicii se lăudau cu cel mai bun timp de referință pe Iadul Verde din segment. Acum, însă, cei de la Jaguar au decis să-și reconfirme statutul de cel mai rapid sedan pe Nurburgring cu modelul XE SV Project 8, iar asta chiar dacă recordul anterior nu a fost doborât de alți producători.
În acest an Jaguar XE SV Project 8 a ajuns pe Nurburgring în versiunea Track Pack, care exclude din echipare bancheta spate și aduce o serie de elemente aerodinamice exterioare îmbunătățite, împreună cu anvelopele speciale Michelin Pilot Sport Cup 2 R. La volanul bolidului s-a aflat pilotul Vincent Radermecker, care a participat la testele de pre-serie a sedanului de performanță.
Comparativ cu recordul precedent, sedanul britanic a înregistrat un timp de referință mai bun cu 2.9 secunde, reușind să parcurgă renumitul circuit de 20.6 km în 7 minute și 18.361 secunde. Amintim că Jaguar XE SV Project 8 are sub capotă unitatea V8 de 5.0 litri, ce livrează 600 CP și prinde viteza de 100 km/h în 3.7 secunde, fiind capabil să atingă viteze maxime de 320 km/h.
0
460
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!