Sinteza INP: peste 1,300 încălcări documentate în week-end și aproape 400 șoferi în stare de ebrietate în doar o lună

Un număr extrem de mare de încălcări a fost depistat de insperctorii de patrulare pe drumurile țării în acest week-end. Între 26 și 29 iulie curent inspectorii de patrulare au depistat și documentat peste 1,300 încălcări ale regulamentului circulației rutiere, cel mai periculoase fiind depășirea limitei de viteză și conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate.

Astfel, în acest week-end au fost depistate peste 880 cazuri de depășire a limitei legale de viteză, iar 23 cetățeni au riscat să urce la volan fără a deține un permis de conducere. Totodată, pentru sporirea siguranței în trafic, angajații INP atrag atenția șoferilor asupra necesității cuplării centurii de siguranță, or pe parcursul week-end-ului au fost documentate 54 șoferi care circulau cu centura de siguranță necuplată.
Tot în această perioadă au fost înregistrate 21 accidente rutiere, în urma cărora au decedat 2 persoane iar alte 23 s-au ales cu diverse traumatisme.

Conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate este în continuare una dintre cele mai grave încălcări, comise de șoferii din țara noastră – doar pe parcursul week-end-ului inspectorii de patrulare au documentat 45 șoferi care au riscat să urce la volan după ce au consumat alcool. Totodată, numărul acestor încălcări este în continuare grav, chiar și în ciuda sancțiunilor înăsprite și operațiunilor executate de INP, iar pe parcursul acestei luni au fost depistați 376 șoferi în stare de ebrietate la volan.
0
1,514
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!