Compania comună a acelor de la Geely și Volvo prezintă sedanul de performanță Lynk & Co 03+

Compania Lynk & Co, înființată de Geely cu suportul celor de la Volvo, prezintă versiunea de performanță a sedanului 03 – noul Lynk & Co 03+. Precum și versiunile standard, cea de performanță utilizează nu doar platforma Volvo, dar și unitățile de propulsie, dezvoltate de specialiștii suedezi, în această ipostază fiind prevăzută unitatea turbo pe benzină de 2.0 litri, cu 4 cilindri, utilizată și de versiunile de top a modelelor mai mari din gama Volvo.
Astfel, sub capota Lynk & Co 03+ s-a situat unitatea turboaspirată de 2.0 litri, ce livrează 254 CP și 350 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, livrată de Aisin, ce transmite cuplul pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală. În această ipostază sedanul este capabil să accelereze până la 100 km/h în 5.9 secunde fiind, astfel, cel mai dinamic model din gama companiei chineze.
La nivel de design exterior sedanul 03+ se distinge de versiunile standard printr-un kit aerodinamic mai agresiv, cu incizii de aer generoase și elemente decorative de culoare neagră, ce constrastează cu nuanța exclusivă galbenă a acaroseriei. Aspectul exterior este finisat de jantele originale de 19 țoli, iar plăcerea acustică va fi asigurată de sistemul de evacuare modificat, mai sonor.
Interiorul versiunii de performanță este tapisat cu Alcantara, iar inserțiile decorative au fost înlocuite cu unele noi, din fibră de carbon. Pentru un aspect mai dinamic, tot la interior se regăsesc inserții contrastante de culoare galbenă, identică celei a caroseriei.
Cel puțin în primii ani Lynk & Co 03+ va fi oferit doar pe piața din China, or vânzările modeste pe piața de acasă au determinat conducerea companiei să-și revizuiască planurile de expansiune pe alte piețe. Chiar și așa, primele modele Lynk & Co, care și-ar putea face apariția în alte țări, afară de China, vor fi, cu siguranță, SUV-urile, care în contextul evoluției pe piață ar avea mai multe șanse să cucerească atenție potențialilor clienți.
0
1,463
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!