MINI a pregătit actualizări pentru versiunea electrificată a crossover-ului Countryman

MINI prezintă versiunea actualizată a crossover-ului electrificat Countryman. Îmbunătățirile tehnice pregătite de britanici pentru MINI Cooper S E Countryman All4 sunt menite să reducă consumul de combustibil dar și să extindă autonomia crossover-ului în regim 100% electric.
La nivel estetic varianta actualizată a versiunii plug-in hybrid Countryman nu se distinge de cea prezentată pentru prima dată în 2017, însă din punct de vedere tehnic britanicii au pregătit câteva modificări interesante. Astfel, bateria de 7.7 kWh a fost înlocuită cu una cu o capacitate mai mare, de 10 kWh, ce va extinde autonomia în regim 100% electric până la 57 km, în timp ce anterior S E Countryman putea parcurge cel mult 40 km doar cu motorul electric.
Amintim că MINI Cooper S E Countryman All4 utilizează un sistem de propulsie plug-in hybrid similar celui de pe BMW 225xe Active Tourer. De altfel, actualizarea crossover-ului britanic urmează la doar câteva săptămâni de la debutul monovolumului hibrid actualizat cu sigla BMW. Sistemul de propulsie are la bază benzinarul turboaspirat cu 3 cilindri, de 1.5 litri, ce livrează solo 136 CP și 220 Nm. Motorul termice este asistat de unul electric, montat pe puntea spate, ce dezvoltă 88 CP și 165 Nm. Astfel, crossover-ul hibrid dispune de un sistem de tracțiune integrală și are la activ o putere cumulativă de 224 CP și 385 Nm. Consumul mediu în regim mixt indicat de varianta actualizată Countryman va oscila între 1.9 și 2.1 litri de benzină (2.1 – 2.3 litri anterior).
Premiera publică a noului MINI Cooper S E Countryman All4 va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt peste câteva săptămâni, unde acesta va debuta alături de primul electromobil de serie din gama MINI.
0
389
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!