Brandul de performanță al celor de la SEAT prezintă conceptul viitorului SUV coupe electric - Cupra Tavascan

Cupra prezintă conceptul viitorului SUV coupe 100% electric, denumit Tavascan. Brandul de performanță continuă, astfel, tradiția lansată de SEAT de a denumi propriile modele cu denumiri geografice din Spania, or Tavascan este o localitate din Spania situată în Munții Pirinei.
Conceptul Cupra Tavascan este unul apropait la maxim de viitorul model de serie, care va purta aceeași denumire – prototipul prezintă limbajul stilistic care ulterior va fi adaptat pentru SUV-ul de serie, dar și substratul tehnic care, cel mai probabil, nu va suferi modificări până la linia de producție.
Cupra Tavascan are la bază platforma MEB, dezvoltată de Volkswagen special pentru modelele electrice, pe care o va împărți în viitor cu SUV-urile Volkswagen I.D. Crozz, Skoda Vision iV și Audi Q4 e-tron. De altfel, substratul tehnic cu sistem de propulsie electric este unul identic, compus din două motoare electrice, situate pe cele două punți, ce livrează în tandem 306 CP.
Spaniolii afirmă că viitorul SUV va fi un electromobil de performanță, iar asta deși accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în "mai puțin" de 6.5 secunde, pe când Audi Q4 e-tron cu același substrat tehnic va executa același exercițiu în 6.3 secunde, iar Skoda Vision iV promite o accelerație și mai dinamică, de 5.9 secunde. Motoarele electrice sunt alimentate de la o baterie de 77 kWh, situată în podeaua crossover-ului, capabilă să asigure o autonomie de până la 450 km, conform standardului de calcul WLTP.
Premiera publică a noului Cupra Tavascan va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt peste câteva zile. Deși conceptul este apropiat tehnic de viitoarea variantă de serie Tavascan, aceasta va debuta pe piață nu mai devreme de anul 2021.
0
376
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!