Hyundai se alătură proiectului Ionity pentru dezvoltarea rețelei de stații de încărcare în Europa

Hyundai și Ionity anunță startul cooperării – constructorul sud-coreean se alătură, astfel, proiectului lansat de BMW, Daimler, Ford și Volkswagen. Proiectul are drept obiectiv dezvoltarea a 400 de stații de alimentare rapidă cu energie pentru electromobile în Europa. La ora actuală rețeaua Ionity enumeră circa 140 stații în 14 țări europene.
Proiectul Ionity a luat naștere în 2017, când BMW, Daimler, Ford și Volkswagen au anunțat startul cooperării pentru lansarea celei mai mari rețele de stații de încărcare rapidă pentru electromobile în Europa. Stațiile Ionity dispun de încărcătoare capabile să ofere până la 350 kW și sunt amplasate, predominant, pe traseele interurbane, simplificând, astfel, călătoriile la distanțe lungi cu electromobilele. În prezent rețeaua enumeră circa 140 stații de alimentare în 14 țări europene, cele mai multe stații fiind lansate în țări precum Norvegia, Danemarca și Germania. La ora actuală alte 50 stații de alimentare sunt la etapa de construcție.
Până la finalul anului 2020 rețeaua Ionity va enumera circa 400 stații de alimentare. Acum câteva ore a fost anunțat despre lansarea în proiect a Grupului Hyundai cu brandurile Hyundai și KIA.
0
346
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!