Premieră mondială: noua generație Nissan Juke! Tot ce trebuie să știți despre noul crossover compact

Nissan prezintă în premieră mondială cea de-a treia generație Juke. Crossover-ul compact debutează cu un design absolut nou, parțial inspirat de la predecesor și adaptat la limbajul stilistic curent al mărcii. Publicul va putea admira viitorul bestseller în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt peste câteva zile, iar niponii au dezvăluit acum toate informațiile și designul noului model într-o galerie generoasă.
Timp de două generații Nissan Juke a reușit să devină un adevărat bestseller în clasă la nivel mondial, iar asta deși a fost adesea criticat pentru designul său mai puțin obișnuit, cu blocuri optice față separate și muchii exterioare ascuțite. De altfel, o bună parte din clienți au îndrăgit generațiile precedente Juke anume pentru designul excentric. Ei bine, punem pariu cea de-a treia generație va fi atractivă pentru marea majoritate a pasionaților auto.
Nissan Juke a păstrat arhitectura blocurilor optice față dublate, însă noua generație a căpătat un design mult mai dinamic și forme inspirate de la crossover-ul mai mare din gamă, Qashqai, care cu actuala generație și-a asigurat poziții de top în segment pe piețele de bază. Secțiile de sus de tip LED vor fi dedicate luminilor de zi și indicatoarelor de viraj, în timp ce blocurile optice de mai jos sunt destinate luminilor de fază scurtă și fază lungă. Juke poate avea acum jante de 19 țoli în variantele de top, iar la solicitarea cumpărătorului caroseria poate fi bicoloră, pentru plafon fiind rezervate trei nuanțe speciale.
Cu schimbul de generații Juke a crescut nițel în dimensiuni, măsurând acum 4,210 mm în lungime și 1,800 mm în lățime. De spațiu adițional vor beneficia pasagerii de la bord – pasagerii banchetei spate vor beneficia de un spațiu mai mare cu 58 mm pentru picioare și un surplus de 11 mm deasupra capului. Totodată, cu 20% a fost mărit compartimentul destinat bagajelor, ce indică un volum de 422 litri acum. Constructorul raportează un centru de greutate scăzut, o greutate mai mică cu 23 kg comparativ cu predecesorul și o caroserie rigidizată.
La interior noul Juke a primit întreg setul de tehnologii și sisteme de ultimă generație din dotarea celor de la Nissan. Cadranele de bord tradiționale au rămas la locul lor, însă între acestea se regăsește acum un ecran generos al computerului de bord cu afișajele sistemului de navigație. Consola centrală este dominată de ecranul sistemului multimedia de 8 inch, cu conexiuni Apple CarPlay și Android Auto.
Sistemul NissanConnect are un sistem de navigație inclus, capabil să ofere informații despre trafic în timp real prin conexiunile internet. Cei de la bord vor avea acces în spațiul web prin intermediul Wi-Fi disponibil la bord, iar șoferul va avea acces la informații despre automobil prin intermediul smartphone-ului la distanță. Opțional poate fi bifat sistemul audio performant Bose Personal Plus.
Pe piețele occidentale Nissan Juke va avea inclus standard pachetul de sisteme active de siguranță și asistenți pentru șoferi ProPilot, ce include sistemul de prevenire a impacturilor frontale cu detectarea pietonilor, sistem de menținere a benzii de circulație și de monitorizare a unghiurilor oarbe.
Inițial Nissan Juke se va lansa pe piață cu o singură unitate de propulsie – benzinarul turboaspirat de 1.0 litri cu 3 cilindri, ce livrează 117 CP. Motorul se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte sau, opțional, la cutia robotizată cu 7 rapoarte. Ulterior gama de motorizări disponibile pentru Nissan Juke va fi suplinită cu un turbodiesel și un benzinar de top, ce va oferi la activ circa 200 CP. Cu siguranță își va face apariția și o versiune hibridă, iar ulterior nu este exclusă apariția unei variante plug-in hybrid.
0
552
GALERIE FOTO (56 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!