"Toți am fost șoferi începători!" - INP îndeamnă șoferii din Moldova să nu intimideze elevii școlilor auto

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) îndeamnă șoferii din trafic să se respecte reciproc și să nu intimideze elevii școlilor auto, ce circulă pe drumurile naționale. Totodată, INP a reamintit că condusul agresiv este sancționat în țara noastră cu amenzi usturătoare, iar agresiunea față de șoferii începători și elevi se pedepsește cu legea.

Deseori elevii școlilor auto sunt blamați în trafic de alți conducători în timpul orelor practice, de cele mai multe ori deoarece mașinile școlilor auto circulă cu o viteză redusă comparativ cu ceilalți participanți la trafic.
De altfel, aceste abordări descurajează viitorii șoferi și îi fac să piardă încrederea în sine. Astfel, INP îndeamnă conducătorii auto să nu intimibede elevii la volan prin claxonare și apropiere excesivă de mașină, să nu accelereze și să nu frâneze brusc, să semnalizeze din timp direcția de mers, să păstreze distanța față de mașinile școlilor auto și să fie răbdători și calmi în trafic.

Totodată, INP a reamintit că șoferii documentați pentru condusul agresiv pot fi sancționați cu o amendă de până la 2,000 lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare și privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe o perioadă de la 6 la 12 luni.
0
389
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!