Aşa va arăta viitorul SUV electric Nissan: niponii prezintă conceptul Ariya. Primele informaţii

23 Octombrie 2019, 15:06
Denis Godorozea
În cadrul Salonului Auto de la Tokyo cu un concept spectaculos a venit şi compania Nissan care, însă, a prezentat un prototip electric foarte apropiat de producţia de serie, comparativ cu conceptul prezentat de Lexus. Noul Nissan Ariya este un SUV electric cu siluetă de coupe, care va merge în producţia de serie fără prea multe schimbări. Modelul arată extraordinar de bine!
Prima piaţă unde va fi lansat viitorul SUV electric va fi cea americană, iar astfel niponii au dezvăluit informaţii specifice anume acestei pieţe. Conceptul şi viitorul electromobil de serie au la bază noua platformă dezvoltată special pentru electromobile. Sistemul de propulsie este compus din două motoare electrice cu sistem de control al cuplului în timp real, pentru fiecare roată, asigurând, astfel, şi un sistem de tracţiune integrală permanentă.
Constructorul nu a dezvăluit caracteristicile sistemului de propulsie, dar susţine că viitorul SUV electric, având dimensiuni similare cu actualul Nissan X-Trail şi o greutate de circa 2 tone, va putea accelera până la 60 mph (97 km/h) în 5 secunde.
Odată cu noul concept cei de la Nissan prezintă şi noua filosofie de design, denumită Timeless Japanese Futurism, care ulterior va sta la baza noilor electromobile din gamă. Concepţia de design se distinge prin elementele minimaliste şi liniile ondulate, menite să accentueze caracterul eco-friendly al electromobilelor.
Aceeaşi filosofie a fost adoptată şi pentru habitaclu şi planşa de bord — minimalismul este dictat printr-un set minim de comenzi, majoritatea din care sunt tactile, pe când interacţionarea cu o bună parte dintre sistemele de la bord are loc prin intermediul ecranului sistemului multimedia.
Versiunea de serie Nissan Ariya se va lansa pe piaţa americană pe parcursul anului 2021. Cel mai probabil, varianta finală de serie a SUV-ului cu siluetă de coupe va debuta până la finalul anului viitor.
0
1,858
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!