Sancţiuni mai aspre şi filtre în trafic: INP şi MAI propun măsuri pentru sporirea siguranţei în trafic

10 Octombrie 2019, 17:04
Denis Godorozea
În urma accidentelor grave ce au avut loc pe drumurile din Moldova autorităţile se văd nevoite să întreprindă măsuri urgente pentru a spori siguranţa în trafic. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul Consiliului Naţional pentru Securitatea circulaţiei rutiere. Cu ce propuneri vin angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare?

În primul rând, inspectorii de patrulare îşi propun să sporească numărul filtrelor organizate pe drumurile din ţară, precum "Nopţile Albe", "Semaforul", "Pietonul", etc. Afară de aceasta, oamenii legii propun lansarea campaniilor de informare a cetăţenilor, îndeamnă cetăţenii să informeze poliţia când cineva urcă la volan în stare de ebrietate — în acest scop va fi deschisă o linie telefonică specială, dar şi cer introducerea în şcoli a orelor obligatorii de siguranţă rutieră. Nu în ultimul rând, autorităţile se văd nevoite să introducă pedepse mai severe şoferii ce urcă la volan în stare de ebrietate
„Vom veni cu un set de propuneri de pedepse mai aspre pentru cei care urcă la volan în stare de ebrietate. O măsură categorică este confiscarea maşinii. Vom discuta cu societatea pentru a avea o abordare comună în acest sens”, a spus Ianuş Erhan, secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Un factor important în asigurarea securităţii pe drumurile publice din ţară este construcţia şi menţinerea drumurilor publice în stare bună şi sigură, iar în acest sens Ministerul Economiei urmează să facă auditul drumurilor din ţară şi să vină cu recomandări de rigoare.

Amintim că de la începutul anului în ţară au fost înregistrate 1862 de accidente soldate cu morţi sau răniţi. Potrivit datelor statistice, în urma acestora 185 de personae au murit, iar alte 2194 au fost rănite.
0
981
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!