(VIDEO) Cum i-a reuşit noului Cybertruck să tragă pe sfoară spectatorii în cadrul experimentului cu un Ford F-150

27 Noiembrie 2019, 14:05
Denis Godorozea
Premiera mondială a noului Tesla Cybertruck a provocat un val de laude şi critici la adresa companiei americane, iar scopul a şi fost atins de fapt — Elon Musk a reuşit să cucerească atenţia publicului şi presei pentru câteva săptămâni sau chiar luni înainte. Cybertruck a reuşit să uimească la toate capitolele: cu designul avangardist, caracteristicile tehnice declarate, autonomia record şi preţul foarte atractiv. Ulterior Musk s-a lăudat cu o cerere mult peste aşteptări pentru noul său pick-up electric, care în doar 24 ore a reuşit să acumuleze circa 146 mii comenzi preliminare.

Un alt detaliu, care a uimit mult publicul a fost video-ul lansat chiar în momentul premierei noului Cybertruck, în care electromobilul este pus la încercare de un Ford F-150 în tragerea frânghiei — modelul Tesla, aparent, fără prea mult efort distruge rivalul de la Ford. Însă se pare că cei de la Tesla au cam trişat la acest exerciţiu, or chiar video-ul dezvăluie câteva detalii mai puţin spectaculoase din cadrul testului, ceea ce a stârnit critici din partea pasionaţilor auto, în special din partea celor, care nu se enumeră printre fanii Tesla, dar şi o reacţie din partea rivalilor de la Ford, care s-au oferit să organizeze în comun cu Tesla un test similar, dar echidistant.
În primul rând, pasionaţii şi jurnaliştii auto din occident s-au arătat nemulţumiţi, că cei de la Tesla nu au dezvăluit caracteristicile pick-up-urilor participante la test, iar pick-up-ul cu sigla Ford pare a fi într-un nivel de echipare incipient, cu motorizare de bază şi tracţiune doar pe puntea spate. Afară de aceasta, Cybertruck a mai beneficiat un avantaj de câteva secunde pentru ca cel din spatele volanului electromobilului să acţioneze primul pedala acceleratorului. Nu mai pomenim aici despre greutatea mai mare a unui Cybertruck electric, dictată şi de bateriile imense de la bord.

Astfel, vă invităm să urmăriţi testul organizat de cei de la Tesla cu participarea unui prototip Cybertruck şi unui pick-up de serie Ford F-150, iar mai jos explicaţia rezultatului şi reproşurile celor de la Engineering Explained, care au analizat materialul video în cele mai mici detalii.
0
2,913
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!