Premieră: noul Porsche Macan GTS a preluat benzinarul V6 de la versiunea superioară Turbo

17 Decembrie 2019, 10:41
Denis Godorozea
Porsche a prezentat versiunea actualizată a crossover-ului compact Macan în vara anului trecut — modelul german a renunţat la motorizări diesel, iar versiunea GTS s-a lăsat aşteptată timp de 18 luni, iar astăzi vom şi afla de ce au avut nevoie cei de la Porsche de mai mult timp pentru a lansa versiunea de mijloc.
Aşadar, odată cu actualizarea de mijloc de carieră Porsche Macan GTS a renunţat la benzinarul V6 de 3.0 litri, preluat anterior de la versiunea Macan S, în favoarea unităţii turboaspirate V6 de 2.9 litri, de sub capota versiunii superioare Turbo. În cazul lui GTS, benzinarul este capabil să livreze 380 CP şi 520 Nm, pe când sub capota versiunii Turbo acelaşi propulsor oferă la activ 440 CP şi 550 Nm. Astfel, comparativ cu predecesorul, Macan GTS a simţit un surplus de putere de 20 CP şi 20 Nm. Motorul se cuplează la cutia robotizată PDK cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe ambele punţi.
În noua ipostază Porsche Macan GTS poate accelera până la 100 km/h în 4.9 secunde, pe când predecesorul avea nevoie de 5.2 secunde pentru acelaşi exerciţiu. Pachetul Sport Chrono bifat în lista opţionalelor va reduce timpul necesar pentru accelerare cu 0.2 secunde. Viteza maximă constituie acum 261 km/h (256 km/h anterior).
Din punct de vedere estetic Porsche Macan GTS se va distinge de celelalte versiuni prin calandrul şi bara de protecţie faţă uşor restilizate, aici fiind adaptate şi modificările introduse pentru celelalte motorizări odată cu actualizarea de mijloc de carieră. La interior standard sunt prevăzute scaune sport cu tapiserie combinată din piele şi Alcantara.
Suspensia Porsche Active Suspension Management este inclusă standard pentru GTS şi include amortizoare adaptive şi o gardă la sol micşorată cu 15 mm comparativ cu versiunea Macan S. Opţional clienţii pot opta pentru suspensia pneumatică şi sistem de frânare performant cu discuri carbon ceramice.
0
1,610
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!