Votat în lectură finală: de la 1 ianuarie 2020 reducerea de 50% pentru importul maşinilor hibride va fi anulată

19 Decembrie 2019, 13:09
Denis Godorozea
Parlamentul a votat astăzi în lectură finală politica bugetar-fiscală pentru anul 2020. Printre alte modificări, aleşii poporului au exclus reducerea de 50% aplicată anterior pentru taxa de import a maşinilor hibride clasice şi celor de tip mild-hybrid. Totodată, a fost micşorat pragul aplicării impozitului adiţional pentru automobile de lux până la 600,000 lei.

Deşi proiectul de modificări propus de Guvern a fost supus unor critici dure în societate, Parlamentul a votat astăzi în lectură finală excluderea reducerilor de 50% la taxa de import aplicate anterior pentru toate mijloacele de tranpsort cu sisteme de propulsie electrificate. Astfel, din 1 ianuarie 2020 reducerea de 50% va fi aplicată doar pentru maşinile de tip plug-in hybrid, care pot fi încărcate de la priză, pe când maşinile cu sisteme hibride clasice vor beneficia de o reducere de doar 25%, iar cele de tip mild-hybrid nu vor mai fi scutite.

Pe lângă această modificare, autorităţile au stabilit un nou plafon pentru aplicarea impozitului adiţional pentru automobile de lux de 600,000 lei, care vor fi taxate adiţional la import cu 2% din preţul maşinii. De altfel, din 1 ianuarie 2020 va fi aplicată o accizare graduală pentru maşinile cu un preţ mai mare de noul plafon stabilit, cele cu un preţ de peste 1,800,000 lei urmând să fie accizate cu o taxă adiţională de 10% din preţul maşinii.

Link-uri utile:
— Maşinile hibride şi mild hybrid NU vor mai beneficia de reduceri de 50% la import;
— Cum motivează Guvernul decizia de a anula reducerile de 50% la importul maşinilor hibride;
— Accize suplimentare pentru importul automobilelor de lux din 2020. Luxul începe de la 31,000 euro.
0
3,414
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!