Cota propulsoarelor diesel a înregistrat un declin puternic în Europa în 2019

7 Februarie 2020, 15:06
Denis Godorozea
Popularitatea propulsoarelor diesel este în continuă scădere la nivel global, iar scăderea interesului pentru acest tip de propulsoare este cel mai resimţit în Europa, în trecut una dintre principalele pieţe de desfacere pentru unităţile de propulsie alimentate cu motorină. În 2019 cota motoarelor diesel a înregistrat din nou un declin simţitor, însă cumpărătorii europeni optează mai mult pentru motoare clasice pe benzină şi nu pentru versiunile hibride.
În 2019 pentru motoare diesel au optat doar 30.5% cumpărători europeni, în scădere simţitoare comparativ cu anul 2018, când cota acestor propulsoare a fost de 35.9%. În schimbul motoarelor diesel, însă, cumpărătorii aleg motoarele clasice pe benzină şi nu cele hibride, cum am putea intui, iar cota motorizărilor clasice pe benzină este una considerailă, de 58.9% din totalul automobilelor înmatriculate în Europa pe parcursul anului trecut. Astfel, benzinarele au înregistrat o creştere a popularităţii comparativ cu anul 2018, când cota acestora pe piaţă era de 56.6%.
Creşterea numărului motorizărilor alternative electrificate este una foarte lentă, astfel. Pentru automobile cu propulsie 100% electrică sau de tip plug-in hybrid au optat doar 3.1% din cumpărători, în timp ce în 2018 cota acestora a fost de 2.1%. Datele au fost publicate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).
0
1,880
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!