Un nou constructor auto poate apărea pe arena internaţională: Volvo şi Geely ar putea fuziona

12 Februarie 2020, 09:24
Denis Godorozea
Deşi Volvo Cars aparţine giganului holding din China Zheijang Geely Holding Group, care aparţine miliardarului Li Shufu, constructorul suedez este separat de celelalte companii din cadrul grupului, precum Geely, Polestar şi Lynk&Co. De menţionat, că cele din urmă companii au apărut doar datorită cooperării dintre Volvo şi Geely. Acum companiile anunţă că ar putea fuziona.
Despre posibila fuziune a companiilor Volvo şi Geely a declarat proprietarul holdingului chinez, Li Shufu, care susţine, însă, că companiile nu-şi vor pierde identitatea, iar în cadrul noii companii îşi vor găsi loc şi brandurile Polestar şi Lynk&Co, care de asemenea nu vor renunţa la propria concepţie.
Ce ar avea de câştigat companiile de pe urma fuziunii? Pentru a stabili toate oportunităţile de care vor beneficia companiile a fost creat un grup de iniţiativă, format din specialişti din cadrul celor două companii, în frunte cu Hakan Samuelsson, actualul CEO Volvo. Cel puţin, în cadrul noii întreprinderi brandurile vor avea o cooperare mai strânsă, iar brandurile mici, precum Polestar şi Lynk&Co vor obţine acces la mijloace financiare adiţionale, vitale pentru dezvoltare. De altfel, până şi profiturile înregistrate de Geely sunt simţitor mai mari comparativ cu cele înregistrate de Volvo, iar astfel şi suedezii vor beneficia de mijloace financiare adiţionale, feedback-ul fiind unul extrem de fructuos — dezvoltarea noilor tehnologii electrice, inclusiv platforme, or în prezent platforma suedezilor CMA (Volvo XC40) este utilizată de Geely Polestar şi Lynk&Co pentru dezvoltarea propriilor modele.
0
1,134
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!