Volkswagen a actualizat SUV-ul Atlas — design asemănător cu Touareg şi pachet de modificări R-Line

7 Februarie 2020, 13:51
Denis Godorozea
Unul dintre cele mai mari SUV-uri din gama Volkswagen se prezintă în SUA în versiunea actualizată. Facelift-ul de mijloc de carieră a adus pentru Atlas modificări minore de design şi un substrat tehnic uşor actualizat. Lista versiunilor a fost suplinită pentru prima dată cu pachetul de modificări exterioare inspirate din sport R-Line.
Designul exterior Atlas a fost modificat în conformitate cu noul stil corporativ Volkswagen, acesta căpătând acum trăsături comune cu SUV-ul coupe Atlas Cross Sport şi Touareg. Partea frontală s-a ales cu faruri noi, de dimensiuni mai mici, şi un calandru revizuit. Germanii au dotat SUV-ul cu bare de protecţie noi, restilizate, datorită cărora lungimea modelului actualizat este mai mare cu 75 mm comparativ cu predecesorul. Bara de protecţie posterioară are acum integrată o bandă reflectorizantă orizontală. Semnătura luminilor de la interiorul blocurilor optice spate a fost modificată.
Pentru prima dată Volkswagen Atlas va fi disponibil cu pachetul opţional de modificări exterioare R-Line, ce include câteva seturi de jante originale de 20 sau 21 ţoli, bare de protecţie mai agresive şi accente inspirate din sporturile cu motor pe interior, precum inserţiile din fibră de carbon. Standard interiorul are un volan nou, cu sigla actualizată a brandului german, un display modernizat pentru instrumentarul de bord şi sistem multimedia cu funcţii noi, însă dimensiunea ecranului central a rămas aceeaşi. Versiunile incipiente au inclus standard sistemul de frânare automatizată de urgenţă, capabil să identifice pietonii din cale.
Sistemul opţional de cruise-control a devenit mai avansat şi poate acum rula automatizat în ambuteiaje, însă în cazul unei staţionări mai îndelungate sistemul se deconectează autoamat. Unităţile de propulsie de până la facelift nu au suferit modificări, iar lista nu a fost suplinită cu vreun motor nou. Astfel, standard Atlas este echipat cu benzinarul turbo 2.0 TSI, cu 4 cilindri, ce dezvoltă 238 CP, fiind disponibil benzinarul aspirat natural VR6 de 3.6 litri, ce poate oferi 280 CP. Indiferent de motorizare, unitatea de propulsie se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, iar clienţii pot bifa sistemul de tracţiune integrală 4Motion în lista opţionalelor.
Vânzările noului Atlas facelift vor demara în SUA în primăvara acestui an. Ulterior cu modificări similare se va alege versiunea europeană Teramont.
0
1,703
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!