Skoda informează cum să dezinfectaţi corect automobilul personal în contextul pandemiei de coronavirus

18 Martie 2020, 15:46
Denis Godorozea
Skoda a emis un şir de recomandări cum să circulaţi în siguranţă şi cum să dezinfectaţi automobilul personal în contextul pandemiei de coronavirus de tip nou Covid-19. Infecţia se transmite foarte uşor de la om la om, chiar şi prin atingerea unor suprafeţe sau obiecte, iar astfel este recomandată dezinfectarea obiectelor şi suprafeţelor cu care interacţionaţi pe parcursul zilei. Cei de la Skoda au venit cu recomandări pentru dezinfectarea automobilului personal.
Deci, potrivit constructorului din Mlada Boleslav, cea mai sigură metodă de a preveni infectarea cu Covid-19 este minimizarea contactelor cu alte persoane, iar în cazul în care aveţi nevoie să călătoriţi cu automobilul personal undeva, cehii recomandă să circulaţi singuri, fără pasageri la bord. În cazul în care contactul cu alte persoane este inevitabil, Skoda recomandă să utilizaţi măşti speciale din categoria FFP3, or cele clasice sunt ineficiente în prevenirea contaminării cu coronavirus.

Dar, aşa cum am pomenit mai sus, infectarea poate avea loc chiar şi prin intermediul obiectelor şi prin simple atingeri, iar astfel suprafeţele maşinii cu care deobicei interacţionaţi cel mai mult trebuie dezinfectate. Cehii recomandă să dezinfectaţi în special volanul, levierul cutiei de viteze, mânerul frânei de mână, centurile de siguranţă, mânerele panourilor portierelor şi butoanele de la bord. Pe exterior trebuie dezinfectate mânerele portierelor, suprafeţele uşilor pe care le atingeţi în timp ce deschideţi/închideţi uşa, capacul portbagajului şi butonul de acţionare, dar şi capacul gurii rezervorului de combustibil sau prizei de încărcare. Deci, cel puţin elementele şi suprafeţele indicate în imaginile din acest articol.
Dar ce substanţe şi obiecte ar trebui să utilizăm pentru dezinfectarea suprafeţelor şi comenzilor de la bordul maşinii? Ei bine, automobilele nu necesită produse speciale, iar proprietarii pot utiliza substanţele cu care s-au obişnuit să-şi dezinfecteze, de exemplu, mâinile. Deci, s-ar potrivi lichidele dezinfectante pe bază de alcool etilic (cu o concentraţie de cel puţin 70% din volum), or acestea sunt eficiente împotriva coronavirusului şi nu pot provoca defecte pe suprafeţele automobilului, fiind inofensive pentru toate tipurile de tapiserie şi vopseaua de pe caroserie. Există doar un risc ca tapiseria vopsită să piardă din culoare, însă aceasta doar în cazul prelucrării excesive cu alcool. Suprafeţele din piele de la bord ar trebui ulterior prelucrate cu soluţii de protecţie pentru acest tip de tapiserie.

Totodată cei de la Skoda atenţionează că utilizarea soluţiilor precum peroxidul de hidrogen poate dăuna şi deteriora suprafeţele maşinii şi vopseaua. Pentru ecranele tactile este contraindicată utilizarea soluţiilor pe bază de amoniu — prosoapele din micro-fibră sunt perfecte pentru curăţarea suprafeţelor lucioase şi ecranelor.
Aerisirea automobilului după fiecare dezinfectare este recomandată. Afară de aceasta cei de la Skoda recomandă curăţarea sistemului de climatizare — cehii sugerează să renunţaţi la vizitele de mentenanţă la service, or pentru curăţarea sistemului de climatizare sunt eficiente soluţiile pe care să le achiziţionaţi online sau la benzinării.

În final, Skoda aminteşte că şoferii riscă să se infecteze cu coronavirus în cadrul benzinăriilor, or utilizarea automobilului ne va impune mai devreme sau mai târziu să alimentăm. Astfel, cehii sugerează să nu contactaţi cu angajaţii staţiilor de alimentare decât în caz de necesitate şi să dezinfectaţi mâinile după alimentare şi după ce atingeţi orice obiect din cadrul benzinăriei.
0
1,192
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!