Daimler şi Volvo vor dezvolta împreună sisteme de propulsie cu hidrogen pentru camioane

21 Aprilie 2020, 15:07
Denis Godorozea
Daimler Truck şi Volvo Trucks vor fonda o întreprindere comună pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie electrificate cu pile de hidrogen pentru camioane. Obiectivul celor două companii este lansarea unor camioane ecologice de generaţie nouă, care să poată fi comercializate în serie. Noua întreprindere va aparţine în proporţie de 50/50 grupurilor din Germania şi Suedia.
Acordul de parteneriat a fost semnat de Daimler Trucks AG şi Volvo Group. Potrivit contractului de cooperare, cele două concerne vor fonda o companie comună nouă, care va dezvolta, produce şi va comercializa unităţi de propulsie bazate pe celule de combustibil, astfel încât să popularizeze mijloacele alternative de propulsie, obiectivul fiind eliminarea completă a mijloacelor de propulsie tradiţionale în Europa până în 2050.
Conform acordului iniţial, cei de la Daimler vor integra activele diviziunilor dezvoltatoare de sisteme de propulsie electrificate pentru camioane, pe când Volvo Group va achiziţiona 50% din acţiunile noii companii pentru suma de circa 600 milioane euro. Sediul noii companii se va situa în Nabern, Germania, iar centrele de dezvoltare şi producţie vor fi localizate în Germania şi Canada, acestea fiind anterior parte a diviziei Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH.
Germanii au anunţat, că noua companie va căpăta mai multă independenţă în ceea ce priveşte toate procesele operaţionale, iar Daimler Truck şi Volvo Group vor concura în continuare pe piaţa vehiculelor comerciale, deci nu este vorba despre o altă cooperare sau fuziune. Cooperarea, însă, va reduce costurile de dezvoltare şi va accelera lansarea camioanelor electrificate pe piaţă. Primele camioane de serie cu celule de combustibil vor fi lansate până la finalul deceniului.
0
1,368
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!