Glumă sau o nouă gafă? Tesla Cybertruck ar putea fi disponibil într-o singură culoare!

16 Aprilie 2020, 10:33
Denis Godorozea
Tesla Cybertruck a răsturnat industria auto în momentul apariţiei şi a captat toată atenţia presei pentru câteva zile sau chiar săptămâni. Imediat după prezentare doritorii au fost invitaţi să plaseze comenzi prealabile pentru primul pick-up electric al americanilor şi până acum acesta a reuşit să acumuleze peste jumătate de milion de comenzi. Se pare, însă, că constructorul american are o veste mai puţin plăcută pentru clienţii săi.
Viitorii proprietari ai electromobilului inspirat din filmele sci-fi s-au întrebat, dacă vor avea posibilitatea să aleagă o altă culoare pentru caroserie, decât cea gri cu care s-a prezentat Cybertruck în toamna anului trecut şi în care apare pe toate imaginile din mediul online. Răspunsul a venit chiar de la Elon Musk, fondatorul companiei americane, care a răspuns într-un mod obişnuit pentru el, într-o formă mai puţin informativă şi chiar arogantă. Musk a sugerat că viitorii clienţi vor putea "îmbrăca" maşina într-un autocolant de orice culoare şi-ar dori, iar acest lucru ar însemna că unica culoare disponibilă pentru Cybertruck ar fi cea de gri. Miliardarul american nu a specificat, însă, dacă un asemenea serviciu va fi prestat chiar de Tesla, sau dacă clienţii vor fi nevoiţi să se adreseze la ateliere terţe.
De fapt, versiunea de serie s-ar putea distinge mult de prototipul prezentat în noiembrie — până la lansarea comercială Cybertruck va avea de parcurs o sumedenie de teste de siguranţă şi standardizare pentru a stabili, dacă acesta corespunde normelor pieţelor unde ar urma să fie comercializat. De exemplu, germanii au sugerat din start că Cybertruck nu se încadrează în normele de siguranţă europene din cauza caroseriei din oţel de înaltă rezistenţă, care prezintă pericol în cazul accidentelor cu implicarea pietonilor şi nici nu are zone de deformare care să absoarbă energia impactului. Cybertruck este mai degrabă un vehicul blindat capabil să distrugă orice îi stă în cale.
0
1,510
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!