Legendarul pilot britanic Sir Stirling Moss s-a stins din viaţă la vârsta de 90 de ani

13 Aprilie 2020, 14:58
Denis Godorozea
Unul dintre cei mai renumiţi piloţi britanici de Formula 1, Sir Stirling Moss s-a stins din viaţă la vârsta de 90 de ani în urma unei boli cu care s-a luptat pe parcursul ultimilor ani. Fostul pilot s-a făcit faimos în întreaga lume graţie frumoasei cariere în curse, dar nu a câştigat nici un campionat, iar cei de la F1 i-au şi dedicat un film de tribut.
Sir Stirling Moss a devenit de patru ori vicecampion în Formula 1 între anii 1955 şi 1961. În anii carierei sale în curse, faimosul pilot a cucerit 212 victorii din totalul de 529 curse în care a participat. Cariera sa în curse s-a încheiat după un accident tragic suferit la Goodwood, după care pilotul a fost în comă timp de o lună, pentru ca mai apoi să fie parţial paralizat încă timp de 6 luni.
Legenda sportului auto s-a stins din viaţă în propria reşedinţă din Londra la vârsta de 90 de ani ieri, 12 aprilie, după ce a luptat cu o infecţie din 2016 şi până în prezent. Decesul a fost anunţat de soţia lui Sir Stirling Moss în presa britanică.
0
1,255
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!