Viitoarea generaţie Ford Mustang va avea o versiune hibridă! Primele informaţii

22 Aprilie 2020, 09:22
Denis Godorozea
Normele de poluare tot mai aspre şi electrificarea masivă a tuturor segmentelor auto va cuceri şi clasa muscle car-urilor americane. Un prim reprezentat al segmentului cu sistem de propulsie electrificat va fi viitorul Ford Mustang, iar jurnaliştii britanici au distribuit şi primele informaţii despre unitatea de propulsie pregătită pentru sportiva americană.
Potrivit informaţiilor preliminare, noul Ford Mustang va opta pentru un sistem de propulsie clasic hibrid, ce va avea la bază un benzinar V8. Resursele motorului termic vor fi gestionate de o cutie automată, ce va livra cuplul punţii spate, în timp ce pe puntea faţă se va situa un motor electric, ceea ce înseamnă că noul Mustang va avea şi tracţiune integrală.

Astfel, precizează britanicii, Mustang va păstra unitatea V8 pentru variantele de top, ce va bucura fanii cu sunetul impunător de sub capotă şi în sistemul de evacuare, iar substratul tehnic electric va permite obţinerea unui consum de combustibil redus şi un nivel de poluare admisibil pentru normele de poluare internaţionale.
Lansarea noului Ford Mustang va avea loc nu mai devreme de anul 2023. Versiunea hibridă va fi disponibilă pentru variantele de top, în timp ce pentru versiunile incipiente vor fi în continuare disponibile motoarele din seria EcoBoost cu o cilindree mai rezervată. Nu se cunoaşte dacă Mustang va căpăta şi o variantă 100% electrică, precum proaspătul SUV Mustang Mach-E, însă această posibilitate nu poate fi exclusă în totalitate.
0
1,385
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!